Vandsport og våddragter går hånd i hånd

En våddragt er i dag must-have for stort set alle som vil noget med vandsport og gerne aktiv vandsport. Måske går du med planer om at prøve kræfter med et SUP board, kitesurf eller måske endda genoplive drømmen om at windsurfe på Hawaii. Forholdene på Hawaii og herhjemme er dog milevidt fra hinanden og derfor skal du overveje købet af en våddragt. En våddragt til kvinder skal være med til at holde dig varm på og i vandet, og derfor er det også vigtigt at du får anskaffet dig en våddragt.

Selvom de varmeste sommerdage sagtens kan undvære en våddragt, så er der altså mange fantastiske dage med vesten vind, overskyet vejr og regn. En våddragt er derfor oplagt, da den er med til at give dig varme på vandet. Faktisk kan du være ude at surfe i betydeligt længere tid med en våddragt, end hvis du ikke havde en våddragt på.

Hvad gør en våddragt egentlig?

Våddragter til kvinder har flere forskellige tykkelser. Normalt starter tykkelsen på våddragter ved 3 mm og går op til 6 mm. Tykkelsen fortæller i bund og grund noget omkring hvor varm våddragten er og til hvilken årstid den er velegnet til brug. En tyk våddragt er varmere og giver mere isolerende på vandet end f.eks en tynd våddragt. Overvejer du derfor at skulle surfe i vinterhalvåret, så er det måske en våddragt i 4 eller 5 mm tykkelse som du bør bruge.

Langt de fleste som står på paddleboards i sommerhalvåret benytter en våddragt som er omkring 4 mm i tykkelsen. En våddragt i denne tykkelse holder dig varm hele sommerhalvåret og koster heller ikke spidsen af en jetjager.

Det er vigtigt at din våddragt sidder tæt omkring halsen. Der skal ikke kunne trænge vand ind og det samme gælder i nakken og på arme og ben. Din våddragt skal altså derfor sidde tæt til kroppen og generelt tæt omkring huden. En våddragt skal ikke sidde løst, tværtimod. Den skal nærmest klæbe op af huden, da dette er med til at isolere og genere den varme som du har brug for på dit surfboard.