4 mader at mindske muskelomhed

Muskelømhed er for mange mennesker ikke en fremmed følelse. Denne mærkes blandt andet ofte efter man aktivt har brugt sin krop. Dette er måske forårsaget af træning, havearbejde, børnepasning eller noget helt fjerde. Men uanset omstændighederne finder du nedenfor 4 måder at mindske denne ubehagelige muskelømhed.

Forebyggelse

Hvis man gerne vil undgå muskelømhed, er det først og fremmest vigtigt at forebygge denne. Dette kan man blandt andet gøre ved at opvarme sin krop godt igennem inden udsætter den for en fysisk belastning. Man kan med fordel også benytte sig af udspænding efter belastningen.

Varme

Hvis muskelømheden har indtrådt kan man med fordel bruge diverse former for til at behandle denne. Mange danske familier har eksempelvis allerede en almindelig varmepude liggende en sted. Sådan en kan gøre underværker for de ømme muskler, hvis man holder den derpå i et sted mellem 10 og 20 minutter ad gangen.

Kulde

Selvom kulde er det modsatte af varme, har kulden også sine fordele når det kommer til mindskning af muskelømhed. Især smertelindrende produkter med en kølende effekt er en populær metode indenfor kulde-området. Her er biofreeze en af de førende produker, der både findes i en gel-, roll-on- og spray version. Udover lindring af muskelømhed kan kulde også lindre være med til at lindre lændesmerter, smertende led samt ryg- og nakkesmerter.

Massage

Afslutningsvis kan vi ikke komme udenom massagens vidunder. Massage kan være med til at løsne op alle steder i kroppen, mindske muskelømhed samt virker også terapeutisk for mange, da man får mulighed for at slappe helt af i sine muskler. En effektiv massage behøver ikke nødvendigvis at blive udført af en professionel, da de ikke kræver mere en et par fif fra YouTube for at finde den rette måde at ramme den ømme muskel. Derudover er massagepistolen også ideel til at arbejde med de ømme muskler meget præcist og effektivt.