Sådan virker kompressionsstrømper og dette kan du bruge dem til

En kompressionsstrømpe er en strømpe, der ligger et let tryk mod fod, ankel og ben – afhængig af hvor lang strømpen er. Men hvad er det helt præcist ved dette tryk, der kan være fordelagtigt og hvordan kan du bruge det i din hverdag? Det kan du læse mere om i det følgende. 


Assistér din venepumpe med at fragte blodet tilbage til hjertet

Pulsen og hjertets pumpen er kun aktuel i dine arterier, altså de blodårer, der fragter det iltede blod fra hjertet og ud til cellerne, hvor det skal bruges. Der er generelt altså ikke så meget tryk til hjælp, når dit blod skal tilbage til hjerte og lunger for at blive iltet igen. Og eftersom trykket er minimalt, må der andre kræfter til at følge blodet rundt. Og det er der at blandt andet venepumpen kommer ind, og det er også der, at et tryk omkring fod, ankel og underbenet, da det potentielt kan hjælp med at trykke blodet tilbage til hjertet. Altså kan kompressionsstrømper assistere og effektivisere din blodcirkulation, og det især, hvis du er meget stillesiddende, da venepumpen som udgangspunkt består af dine lægmusklers bevægelse. Derudover kan det også bistå ved en mere effektiv restitution. 


Ekstra støtte til udsatte områder

Desuden kan en kompressionsstrømpe også virke som en støttestrømpe, hvis du for eksempel har udfordringer med dine ankler. Der kan du med en ankel kompressionsstrømpe nemlig både få den udbedrede cirkulation også få en reel støtte til dit ankelled. Effekten af en ankelkompressionsstrømpe kan altså både virke smertelindrende, såvel som støtten måske også kan give bedre forudsætninger for at afhjælpe en eventuel belastning, der forårsager smerterne. Du kan måske også få gavn af en ankel kompressionsstrømpe, hvis du har smerter eller udfordringerne vedrørende din hæl. Altså kan det være et værktøj med forskellige virkemåder, der kan bruges med forskellige formål in mente.