Fa værktojer til at handtere stress

Er du blevet ramt af stress? Det kan være svært at indse, at man har brug for hjælp, men hvis du har været i stand til at række ud og fortælle, at tingene ikke længere hænger sammen for dig, så er du rigtig langt. For stressramte er det i mange tilfælde nødvendigt med en sygemelding, hvor du får muligheden for at få ro på og finde dig selv lidt igen. Det gør dig forhåbentlig i stand til på sigt lige så stille at vende tilbage til arbejdet igen. Du kan få forskellige stress hjælpemidler, som kan vise sig nyttige.

Stress inddeles i henholdsvis kortvarig og langvarig stress. Den kortvarige er din krops reaktion på noget ukendt eller en trussel. Det ligger i vores gener fra langt tilbage, men netop det adrenalinkick, du vil opnå, kan hjælpe dig i mange tilfælde. Ved langvarig stress er det anderledes, og din krop er ikke i stand til på samme måde at vende tilbage til normalen, selvom den udløsende stressfaktor er væk.

Værktøjer til håndtering af stress

Først og fremmest er det enormt vigtigt, at du får den professionelle hjælp, du har brug for. Det kan være samtaler med læge eller psykolog og hjælp til at strukturere hverdagen, men det kan også være de mere lavpraktiske hjælpemidler, hvor du får muligheden for at få noget energi ud i løbet af arbejdsdagen. For nogle er det med til at skabe ro for eksempel at sidde på en pude, så din arbejdsdag er mindre statisk.

Hvis du på grund af stress har svært ved at falde i søvn, kan du overveje at kigge på tyngdedyner. Den vægt, der tynger dig ned, når du lægger dig med en sådan dyne, har vist sig at skabe følelsen af tryghed og ro for mange, der kæmper med søvnen. Måske det også kan hjælpe dig.