Guiden til træning efter fodsel

Når man er blevet mor, er det noget, der er helt fantastisk. Det er dog noget, som kan være enormt hårdt ved kroppen. Både en lang graviditet, men også selve fødslen er noget, der kan have stor effekt på din krop efterfølgende. Hvis du gerne vil smide graviditetskiloene, eller bare komme i bedre form efter fødsel, er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan træning efter fødsels skal håndteres. Læs videre her for at blive klogere på dette.

Hvor lang tid skal man vente med træning?

Når du netop er blevet mor, er det uden tvivl noget, som du er enormt glad og stolt over. Din krop har været igennem en hård periode, og dette er noget, som du helt sikkert også kan mærke. Hvis du er ivrig efter at komme i gang med at træne efter at have født, er det vigtigt, at du undersøger, hvor lang tid du skal vente. Lær om træning efter fødsel her.

Det er anbefalet, at man venter omkring 5-6 uger med at træne, efter at man har født. Det er dog forskelligt fra person til person, hvornår man kan påbegynde træning efter fødsel. Det er vigtigt, at du mærker efter på din krop. Det kan nemlig sommetider være en fordel at vente lidt længere tid, så din krop kan få den hvile den har brug for efter fødslen.

Træning efter kejsersnit

Noget andet du også skal have med i dine overvejelser, når det kommer til træning efter fødslen, er hvilken slags fødsels, du har haft. Hvis du har fået kejsersnit, er det nemlig ikke de samme anbefalinger der gælder.

Ved kejsersnit er det nemlig vigtigt, at man er opmærksom på operationsarret. Det er jo trods alt en større operation, som du har været igennem. Derfor er det vigtigt, at du undersøger de specifikke anbefalinger for kejsersnit – det er blandt andet anbefalet, at du ikke løfter mere end hvad der svarer til dit barn i en lift i de første 4-6 uger efter fødslen.

Giv din krop tid

Selvom man kan være ivrig efter at komme i gang med træningen efter at have født sit barn, er det vigtigt, at man giver sin krop tid til at hele ordenligt. Det er nemlig en hård omgang, som den har været igennem, og hvis den har brug for lidt ekstra hviletid end de fleste, er det helt okay.