Oplevet overbelastning kom stille og roligt i gang igen

Var du inde i en god træningsperiode, men blev så ramt af en skade grundet overbelastning? Der er mange, som bruger skulder- eller knæskinner eller andet form for stabilisering grundet de eventuelt har overtrænet, og dermed oplever overbelastninger på grund af forkerte udførsel af øvelser, for hård træning eller måske for længe. Det er vigtigt at identificere skaden, før genoptrænings begyndes.

Skader opstår

Det er meget normalt at opleve skader, men hvis skaderne er selvforskyldte, kan man kigge på, hvad man selv kan ændre for at undgå dem. Skader kan for eksempel opstå, hvis du udfører en øvelse forkert ved at have en forkert rygstilling, når du løfter tunge vægte, og din position og holdning skal du derfor have styr på. En anden grund kan være, hvis du gentager en øvelse rigtig mange gange i træk, og dermed overbelaster kroppen.

Hyppige symptomer på overbelastning

Det er forskelligt fra person til person, hvilket symptomer der opleves, men ofte er ømhed og smerte ved træning eller brug, det tydeligste at mærke, der kan indikere skaden, hvor knæskinner er gode til at stabilisere led, hvis dette opleves. Derudover kan de opleves hævelse, når skaden lige sker, og funktionen af den kropsdel eller muskel vil være svære at bruge.

Redskaber til genoptræning

Det er en god ide at se en fysioterapeut, for at få en professionel til at se på din skade, og vurdere hvilke øvelser der bedst er begynde med, og eventuelt ligge et træningsprogram for videre udvikling. Knæskinner til skadede knæ og skinner til albuer, håndled og skuldre er gode i en genoptræningsperiode, hvor skinnerne kan hjælpe på at mindske smerter og stabilisere. Derudover er træningselastikker også en god måde at lave forskellige øvelser med forskellig mængde pres til at begynde med. Foam Rollers er også super til træning af ryg, nakke og skinneben.