Sadan far du din drommekrop uden et fitnesscentermedlemskab

Mange tror, at en påbegyndelse af sin fitnessrejse automatisk betyder medlemskab i et fitnesscenter. Men dette behøves slet ikke at være tilfældet, det er nemlig absolut muligt at komme i mål med dine fitnessmål med hjemmetræning, særligt hvis du følger visse principper. Du kan lære meget mere om hvordan du kan påbegynde din fitnessrejse i dit eget hjem, lige nedenfor.

Er vægte nødvendige?

Det er en naturlig ting at tro, at vægte er naturlige i et styrketræningsprogram, det er nemlig vægte, som giver den modstand, som stresser dine muskler. Men, denne modstand kan sagtens komme fra din egen kropsvægt – med lige så gode, eller bedre resultater. Det skal også siges, at du kan supplere din kropsvægtøvelser med få vægte, som ikke fylder i hjemmet. Du kan altid holde øje i, eller spørge i, lokalsamfundet, om der er udstyr, som du kan bruge. Dette kan f.eks. være i en lokalavis – find flere informationer her.

Skab et varieret fitness program

Når du skaber dit fitnessprogram, er det vigtigt at have øje for dine egne fitnessmål. Ønsker du f.eks. at forøge muskelmassen, skal du have hyppige styrketræningsdage, imens et mål om bedre kondition bør koncentrere sig om hyppigere konditionstræning. Når du laver dit træningsprogram kan du tage højde for din nuværende kalender og dit ugentlige arbejdsskema. Prøv også at undersøge, om du foretrækker at træne om morgenen eller om aftenen. Det vil nemlig være nemmere for dig at træne, hvis det er samme tidspunkt hver dag.

Hold dine forventninger realistiske

Når du starter på din fitnessrejse, er det ligeledes vigtigt at huske, at man ikke kommer i mål hverken dagen efter, eller ugen efter. Fitness bør ses som en langsigtet livsstilsændring, hvori nydelsen ikke nødvendigt kommer fra det resultat, som man ønsker at opnå. Men at nydelsen i stedet kommer fra den proces, som man igangsætter.