Tag ind og fa lavet et sundhedstjek

Det er længe siden du har været til lægen, og selvom dit helbred umiddelbart er godt, og du ikke mærker nogen gener eller kender til nogen skavanker, er du alligevel begyndt at overveje, om det er tid til at få lavet et generelt sundhedstjek. Måske har du følt dig mere træt i den seneste periode end førhen, og du mistænker, at det for eksempel kan skyldes mangel på D- eller B12-vitaminer. Det er aldrig en dårlig idé at bestille tid til et sundhedstjek og høre, om alt er som det skal være.

De regelmæssige undersøgelser

De undersøgelser, du eksempelvis kan forespørge at få lavet, kunne være at få tjekket dine reflekser, reaktionsevne og snakket din sygdomshistorie og arveanlæg igennem. Du kan bede lægen om at lave en henvisning til, at du kan få taget blodprøver og lavet en EKG-scanning. Dette foregår som oftest på det nærliggende sygehus, og lægen vil derfor bare henvise dig, og du kan efterfølgende selv bestille en tid. På sygehuset vil en dygtig sygeplejerske tage blodprøver på dig, som kan undersøge om du for eksempel har nogle allergier, eller om du er i nogen form for vitaminunderskud. En EKG foregår således, at du får fastsat små elektroder beklædt med Ekg papir flere steder på din krop, og elektroderne vil herefter måle de elektriske impulser, som dit hjerte sender ud og kontrollere, om alt er, som det skal være med dit hjerte.

Mærk efter i kroppen

Føler du dig fuldkommen rask og sund, lever en sund livsstil, spiser fornuftigt og motionerer regelmæssigt, er der selvfølgelig ingen grund til at tage til unødvendige lægeundersøgelser. Det vigtigste er, at du husker at mærke efter i din krop, om alt er som det skal være. Stol på de signaler og impulser, som din krop sender dig, og sørg for at bibeholde en god kontakt til kroppen, så du kan forstå disse signaler.